Walderstraat – Lochem

Gemeentelijke monumenten in de Walderstraat

De stadspoorten van Lochem waren een verdedigignswerk, onderdeel van de stadswandeling Lochem van Daily-in

Walderstraat 17 in Lochem met jugendstil pui, onderdeel van de stadswandeling Lochem van Daily-inIn de Middeleeuwen staat aan het begin van de Walderstraat de Walderpoort met ophaalbrug aan de weg naar Deventer.

De Walderstraat is van oudsher een winkelstaat. Helaas is een groot gedeelte van de oude bebouwing aan de linkerzijde vervangen voor snelle nieuwbouw.

Walderstraat 25 rond 1980, dit is een gemeentemonument in Lochem, onderdeel van de stadswandeling Lochem van Daily-in

De panden aan de rechterzijde zijn nog bijna geheel in oude stijl. In de straat vindt je meerdere gemeentelijke monumenten.

Nummer 17 is een Jugendstilgevel, waarvan je er in Lochem veel vindt, met in het glas-in-lood een koeiekop. Hier was vroeger een slagerij.

De mooie gerestaureerde winkelpui van Walderstraat 10, onderdeel van de stadswandeling Lochem van Daily-in Walderstraat 10 rond 1980, de winkelpui is mooi gerestaureerd, onderdeel van de stadswandeling Lochem van Daily-in

Op nummer 25 staat een pand met een afgeknotte topgevel, een geveltype dat vroeger in Lochem veel voorkomt. De winkelpui van Walderstraat 10 is mooi gerestaureerd. In een brandgang naast Walderstraat 1 is nog vakwerkbouw te zien.

De Walderstraat rond 1900 in Lochem, onderdeel van de stadwandeling Lochem van Daily-inDe Walderstraat rond 1900. De toren van de Grote Kerk heeft nog z'n lage spits. De meeste van de huizen zijn in deze vorm niet meer aanwezig. Het tweede pand van rechts is nog goed herkenbaar. Tegenwoordig is het een onderdeel van Beumer Schoenmode.

Locatie

Walderstraat - LOCHEM

Onderdeel van de Stadswandeling Lochem

Deze stadswandeling van 1,8 kilometer start en eindigt bij Daily-in, Molenstraat 12 te Lochem.

Deze stadswandeling van 1,8 kilometer start en eindigt bij Daily-in, Molenstraat 12 te Lochem.

De "kleine landstad" Lochem, kreeg in 1233 haar stadrechten. De grachten, de kerk en het stratenplan dateren uit de Middeleeuwen. Een kleine stadswandeling is de moeite waard en zeker bij avond is hier en daar in het centrum een klein beetje van de middeleeuwse sfeer te proeven.

Download hier een (printbare) pdf van stadswandeling_Lochem

Gewoon lekker eten bij Daily-in

Veel wandelaars hebben de lekker-eten-route naar Daily-in Lochem ook al gevonden. Als start of afsluiting van een wandeling is het gewoon heerlijk eten bij Daily-in. Probeer onze betaalbare schotels en mooie maaltijdsalades, dat is "kunst op je bord - die je niet verwacht". Je vindt Daily-in in hartje centrum Lochem, achter de grote Gudula-kerk, aan de Molenstraat 12. Bekijk hier de routeplanner en parkeermogelijkheden bij Daily-in.