Vaartocht op de Berkel

Beleef de Berkel

Wat kan er mooier zijn dan onder mooie witte schapenwolken langs frisgroene graslanden en lommerrijke oevers te varen met een fluisterstille Berkelzomp. Met de jongste Berkelzomp de "Ente" kunnen groepen tot 20 personen een vaartocht maken over de Berkel in Lochem. De Stichting Berkelzomp bracht in 1989 de door vrijwilligers zelfgebouwde replica van de vroegere Berkelzompen (vlakbodemschepen) in de vaart. Vroeger werd hier handel op vervoerd tussen Zutphen en Vreden (Duitsland).

Tijdens de tocht brengen de schippers in een boeiend verhaal de geschiedenis van de Berkel en haar scheepvaart weer tot leven! "Beleef de Berkel" is daarom een boeiend thema, voor jongeren en ouderen! Beslist een aanrader voor jouw familiereünie, kinderfeestje, personeels-uitstapje, of zelfs voor een schoolreisje!

Begin of eindig je vaar-belevenis met een heerlijk etentje bij Daily-in, vanaf Daily-in is de nieuwe loods 't Anker en haar afvaarpunt gemakkelijk (wandelend) te bereiken.

Adres Berkelzomp: Zompenloods 't Anker. Goorseweg 2 te Lochem. Spoedcontact met de dienstdoende schipper: 06 14982552.

Reserveringen en boekingen Berkelzomp: VVV Lochem, Markt 2, 7241 AA Lochem tel. 0573 -251898 /info@vvvlochem.nl.  Speciale vragen bij de schippers: 06 - 10473389, tijdens het vaarseizoen bij de dienstdoende schipper: 06 14982552.

Reguliere vaarten van pasen t/m oktober

De tocht gaat langs de prachtige buitenplaats "de Cloese" en verder langs de Havezathe "de Heest" in de richting van het landgoed Beekvliet.

Losse vaarten om 11.00 uur, 13.30 uur (gaat altijd door, wel even tijdig aanmelden) en 15.30 uur. Elke tocht duurt ongeveer één uur. De vaarten om 11.00 uur en 15.30 uur gaan door bij een minimale opgave van 5 personen, maximaal 20 personen.

Prijzen: €  5,- per persoon, kinderen t/m 11 jaar € 3,50. Ook bestaat de mogelijkheid om de "de Ente" voor groepen af te huren.

Een heerlijk diner bij Daily-in is een prima startpunt of afsluiting van een ontspannen vaartocht. Het vertrekpunt  van de Berkelzomp: botenloods 't Anker is vanaf Daily-in gemakkelijk wandelend te bereiken.

Nadere info en boekingen Berkelzomp: VVV Lochem, Markt 2, 7241 AA Lochem tel. 0573 -251898 / info@vvvlochem.nl.

Piratentocht

Een adembenemend avontuur voor kinderen tot 8/9 jaar. Woeste Willem moet een schat zoeken en heeft daarbij jullie hulp nodig!! Eventueel verkleed als piraat kun je Woeste Willem helpen om met behulp van een flessenpost de schat te zoeken. Van te voren even melden of je gebruik wilt maken van de zwemvesten. De vaartocht duurt ongeveer een uur.

Prijzen: €  5,- per persoon/kind, kinderen tot 2 jaar gratis. Ook is het mogelijk een piratentocht als groep af te huren.

Het feest wordt natuurlijk helemaal compleet met een kidsmenu van Daily-in, ook voor kinderfeestjes een heerlijk start- of eindpunt.

Nadere info en boekingen Berkelzomp: VVV Lochem, Markt 2, 7241 AA Lochem tel. 0573 -251898 /info@vvvlochem.nl .

Woeste Willem op de Berkelzomp, Daily-in Lochem

 Kinderfeestje en piraten op de Berkel. Daily-in Lochem  Schat zoeken op je kinderfeestje, Daily-in Lochem  Piratentocht over de Berkel, Daily-in Lochem

Moonlightvaart met de Berkelzomp

Wat is mooier en romantischer, dan varen bij de ondergaande zon? Dan is Berkel op zijn mooist. Deze tochten worden gehouden in augustus.
Voel de totale ontspanning van het varen en zie de zon langzaam verdwijnen achter de horizon.De romantische sfeervolle verlichting aan boord van Berkelzomp 'De Ente' brengt jou en je gezelschap in de juiste stemming: zo kun je optimaal genieten in de ultime ambiance op het water, rust en ontspanning. De tocht duurt ongeveer 1,5 a 2 uur.

Prijzen: alle leeftijden €  10,- (inclusief drankje). Minimale deelname is 5 personen. Per groep zijn de kosten € 150,-.

Aanvang vaartocht omstreeks 20.30 uur. Vooraf kan er lekker worden gegeten bij Daily-in, een heerlijk vertrekpunt voor een ontspannen avondje varen.

Nadere info en boekingen Berkelzomp: VVV Lochem, Markt 2, 7241 AA Lochem tel. 0573 -251898 /info@vvvlochem.nl .

Moonlight varen op de Berkel, Daily-in Lochem  Rust en ontspanning op de Berkel, Daily-in Lochem  Een boeiend verhaal op de Berkelzomp, Daily-in Lochem  Romantisch over de Berkel, Daily-in Lochem

Natuurtochten over de Berkel

Af en toe organiseert Stichting de Berkelzomp natuurtochten over rivier de Berkel, vanuit Lochem. Met Berkelzomp "de Ente" wordt gevaren richting Beekvliet.

Naast de schippers varen er één of twee natuurgidsen mee. Op deze bijzondere, drie uur durende vaart, kun je de flora en fauna op en rond het water bewonderen. Natuurgidsen vertellen wonderlijke en spannende verhalen delen graag hun kennis van de natuur om je heen. De bron is onuitputtelijk, want in de natuur valt van alles te zien en te beleven. Gewoon omdat het heerlijk is om buiten op het water te zijn en waar te nemen! Iedere tocht is weer anders omdat je nooit weet wat je tegen komt onderweg.

Deze vaarten worden op een zondagochtend in mei én juni georganiseerd. Bekijk de definitieve data op Berkelzomp. De afvaart is om 7.00 uur en duurt tot ongeveer 10.00 uur. (neem eventueel iets te drinken en een verrekijker mee). Minimaal aantal deelnemers is 8 personen. Boek tijdig want vol is vol.

Prijzen: €  10,- per persoon, kinderen tot 12 jaar € 7,-.

Nadere info en boekingen Berkelzomp: VVV Lochem, Markt 2, 7241 AA Lochem tel. 0573 -251898 /info@vvvlochem.nl .

Natuurgidsen varen mee op de Berkelzomp, Daily-in Lochem  Natuurtochten op de Berkel, Daily-in Lochem  Flora en fauna bewonderen, Daily-in Lochem  Natuur op en rond de Berkel, Daily-in Lochem

Gewoon lekker eten bij Daily-in Lochem

Een diner bij Daily-in is een heerlijk start- en eindpunt van een ontspannen vaartocht op de Berkel, voor jong en oud. Iedereen kan heerlijk eten bij Daily-in, geniet van onze betaalbare schotels en mooie maaltijdsalades. Je vindt Daily-in in hartje centrum Lochem, achter de grote Gudula-kerk, aan de Molenstraat 12. Bekijk hier de routeplanner en parkeermogelijkheden bij Daily-in.