Markt – Lochem

De markt: kern van het historische Lochem

De grote markt in Lochem herken je meteen aan de keitjes. Hoewel het ongemakkelijk loopt, benadrukt het de historische kern van Lochem. Op deze markt vind je de wekelijkse markt op woensdagochtend.De grote markt in Lochem herken je meteen aan de keitjes. Hoewel het ongemakkelijk loopt, benadrukt het de historische kern van Lochem. Op deze markt vind je de wekelijkse markt op woensdagochtend. Ook worden hier jaarlijks tijdens de dagen rond Hemelvaart "de Keidagen" geviert. Aan de markt bevinden zich een aantal kenmerkende gebouwen.

Het voormalige postkantoor herken je aan de fraai geglazuurde brievenbussen, onderdeel van de stadwandeling Lochem van Daily-in

 

Het voormalige postkantoor herken je aan de fraai geglazuurde brievenbussen. Dit voormalige Post- en Telegraafkantoor werd op 1914 ontworpen door Rijksbouwmeester C.H. Peters. Veel originele details in het pand zijn bewaard gebleven.

 Het voormalige postkantoor herken je aan de fraai geglazuurde brievenbussen. Dit voormalige Post- en Telegraafkantoor werd op 1914 ontworpen door Rijksbouwmeester C.H. Peters. Veel originele details in het pand zijn bewaard gebleven. Op de begane grond wordt een commerciële ruimte gerealiseerd.

Boekhandel Lovink aan de Markt in Lochem, een schat aan historie, zowel aan de binnen- als buitenkant. Onderdeel van de stadswandeling Lochem van Daily-inNiet weg te denken uit Lochem is Boekhandel Lovink. Sinds 1846 lees je op de gevel van het op de monumentenlijst staande pand aan de Markt. Een oude(rwetse) boekhandel dus, met voor een kleine plaats als Lochem een soms overstelpende hoeveelheid boeken. Hoewel ze niet altijd op alfabet staan, weerspiegelen ze een breed assortiment. Veel literatuur, poëzie en kunst. 
Kortom, een boekhandel waar je heerlijk kunt snuffelen en soms niet-alledaagse titels zal vinden. Een beetje rommelig, dat wel, maar daardoor ook heel spannend: Ongeregeld organiseren zij speciale activiteiten: een boekenweekborrel, poëzieavonden en bijeenkomsten met literatuur en muziek. Een schat aan informatie en historie, zowel aan de binnenkant als ook aan de buitenkant.

Aan de overkant van het oude Stadhuis vind je het Klepperhuuske, deze foto dateert van 1980. Onderdeel van de stadswandeling Lochem van Daily-inAan de overkant van het oude Stadhuis  vind je het Klepperhuuske. Voorheen was hier de VVV gevestigd. In voorgaande eeuwen werden hier landlopers en dronkaards opgesloten. Beste cellen waren het niet, want de volgende dag waren de meeste arrestanten al verdwenen. Als ze tenminste hun roes hadden uitgeslapen.

Niet te missen aan de Markt in Lochem zijn het oude Stadhuis, de grote Sint Gudulakerk en de historische gaslantaarn. Meer informatie over deze bezienswaardigheden lees je hier:

Een prachtige blik op het oude stadhuis en de Gudulatoren van Lochem, onderdeel van de stadswandeling Lochem van Daily-inHet oude Stadhuis van Lochem

De grote of Sint Gudulakerk van Lochem

De vijfarmige lantaarn van Lochem

Locatie

Markt - LOCHEM

Onderdeel van de Stadswandeling Lochem

Deze stadswandeling van 1,8 kilometer start en eindigt bij Daily-in, Molenstraat 12 te Lochem.

Deze stadswandeling van 1,8 kilometer start en eindigt bij Daily-in, Molenstraat 12 te Lochem.

De "kleine landstad" Lochem, kreeg in 1233 haar stadrechten. De grachten, de kerk en het stratenplan dateren uit de Middeleeuwen. Een kleine stadswandeling is de moeite waard en zeker bij avond is hier en daar in het centrum een klein beetje van de middeleeuwse sfeer te proeven.

Download hier een (printbare) pdf van stadswandeling_Lochem

Gewoon lekker eten bij Daily-in

Veel wandelaars hebben de lekker-eten-route naar Daily-in Lochem ook al gevonden. Als start of afsluiting van een wandeling is het gewoon heerlijk eten bij Daily-in. Probeer onze betaalbare schotels en mooie maaltijdsalades, dat is "kunst op je bord - die je niet verwacht". Je vindt Daily-in in hartje centrum Lochem, achter de grote Gudula-kerk, aan de Molenstraat 12. Bekijk hier de routeplanner en parkeermogelijkheden bij Daily-in.