Je vindt Daily-in hartje centrum van Lochem aan de Molenstraat 12, achter de grote St. Gudulakerk

Matthäus Passion Lochem op 24 maart 2018

Het lijdensverhaal in Lochem

De Matthäus Passion in Lochem is beroemd vanwege de mooie Gudulakerk. Vooraf lekker eten bij Daily-in, direct achter de GudulakerkDe Matthäus Passion in Lochem is al jaren werelberoemd in Nederland. De voorstelling voor dit jaar op zaterdag 24 maart is al bijna uitverkocht. Haast je als je van plan was te komen en nog niet gereserveerd hebt. Denk niet dat je bij die plaatsen niets kunt zien. Overal hangen tv-screens, dus vanaf iedere plek valt er visueel ook veel te beleven.

De uitvoering in Lochem trekt jaarlijks zo’n 700 mensen, die van heinde en verre komen om het meesterstuk van Bach over het lijdensverhaal van Jezus bij te wonen in de bijzondere akoestiek van de kerk.

 ‘Kenners vinden dat deze uitvoering van het Bachkoor Holland en het Concertgebouw Kamerorkest in Lochem samen met Naarden en Leiden tot de beste van Nederland behoort’,  aldus Dick Sidler, voorzitter van de Stichting Matthäus Passion Lochem. ‘De intieme sfeer in de Lochemse kerk en de bijzondere akoestiek dragen bij aan de hoge kwaliteit van de uitvoering. Je luistert eigenlijk niet eens alleen naar het concert, maar je wordt meer ondergedompeld in de dramatiek van het verhaal. Het is een erg ontroerende voorstelling, we zijn erg trots dat we de zangers en musici ook dit jaar weer in Lochem mogen verwelkomen. Liefhebbers van klassieke muziek in Oost-Nederland mogen dit niet missen’.

Zaterdag 24 maart 2018
Aanvang: 19.30 uur
Verwacht einde: 23.00 uur
Kerk open: 18.30 uur

Vooraf lekker en gezellig eten / dineren bij Daily-in Lochem

Op wandelafstand (minder dan 1 minuut) vind je Daily-in, gewoon lekker eten! Reserveren is mogelijk, maar niet verplicht: 0573 256616.

Je vindt ons direct achter de grote Gudula-kerk, aan de Molenstraat 12. Probeer onze betaalbare schotels en mooie maaltijdsalades, dat is "muziek op je bord - die je niet verwacht". Bekijk hier de routeplanner en parkeermogelijkheden bij Daily-in.

Het verhaal en de Gudulakerk

Het prachtige interieur van de grote Gudulakerk is vrij te bezichtigen, onderdeel van de stadswandeling Lochem van Daily-inDe Matthäus Passion is volgens velen het mooiste, meest aangrijpende muziekstuk ooit  gecomponeerd door Johann Sebastiaan Bach. De compositie vertelt het verhaal van de lijdensweg van Jezus Christus en wordt uitgevoerd door koor en orkest. Hoogtepunt is de aria ‘Erbarme Dich’, die wordt gezien als een van de mooiste muziekstukken in de geschiedenis. Vanaf de eerste noten tot het adembenemende slotkoor heeft Bach door het spelen met getallen en harmonisaties de complete partituur geladen met talrijke subtiele symbolische verwijzingen naar de woorden van het evangelie van Mattheüs. Los van religieuze noties en bespiegelingen is het magistrale stuk van de meester uit Leipzig één van de onbetwiste muzikale monumenten uit de klassieke muziek.

De Matthäus Passion en het Weihnachtsoratorium worden uitgevoerd in de Grote of Sint-Gudulakerk. Deze wordt alom geprezen vanwege de sfeer en de prachtige akoestiek waardoor musici en koren van naam graag in deze kerk optreden. Lees hier meer over de geschiedenis en bouw van deze kerk. De Gudula-kerk bevindt zich ook op de korte stadswandeling van Lochem, verrassend en gratis, klik hier.

Geplaatst in Evenementen.