Winterse sferen in Lochem, sprookjesachtig genieten en lekker eten bij Daily-in

Winterse sferen in Lochem

Winterwonderland – 9 december 2017

Laat je wonderlijk verrassen! Ook dit jaar wordt het openluchttheater weer volledig omgetoverd in winterse sferen. Het meest kleurrijke wonderlijke spektakel voor kinderen én volwassenen. Sprookjes, attracties, muziek, vuur, eten, drinken. Bij WinterWonderland kom je oren en ogen tekort. De magie daalt over het theater. Dat moet je gezien hebben.

Tijdens WinterWonderland betreedt ook altijd een flink aantal artiesten het podium. Samen met de vrijwilligers en acteurs zorgen ze ervoor dat alle zintuigen voor jong en oud geprikkeld worden. Vanaf twee podia wordt een gevarieerd doorlopend programma gebracht. Van middeleeuwse muziek, tot hedendaagse covers, van kleine liedjes tot een stevige beat, van breakdance tot vuurdans.

Meer informatie: klik hier.

Winterse dag Lochem – 16 december 2017

De Winterse Dag is gezellige kerstmarkt in het historische Lochem. Kerstgezelligheid voor jong en oud, met optredens en muziek. Kom je voor glühwein of toch een paar warme sokken? Misschien ren je wel mee met de Santa Run of moedig je ze allemaal juist aan! Tussen 10:00 en 19:00 uur loopt Lochem weer warm. Het centrum bruist van alle kanten en iedereen is uiteraard weer van harte welkom. Rondom de Grote Kerk en door de straten van het centrum, is deze dag een gezellig samenzijn in een sfeervol Lochem. Natuurlijk kan er tussendoor bij Daily-in even lekker worden gegeten of geniet van een echte warme chocomel. Je geniet het meest als je buiten bent geweest.

Winterse dag Lochem

Uitvoering Weihnachtsoratorium Bach – 19 december 2017

De mooiste uitvoering van het Weihnachtsoratorium ervaar je 19 december in de Gudulakerk in Lochem

Zes cantates!

Het Weihnachts-Oratorium (Kerstoratorium) bestaat uit zes afzonderlijke, maar inhoudelijk verbonden werken, soms aangeduid als cantates, geschreven door Johan Sebastiaan Bach voor de periode van Kerst tot en met Driekoningen. De teksten zijn ontleend aan het evangelie volgens Lucas en dat volgens Mattheus. In Lochem, ongetwijfeld de meest sfeervolle en intieme uitvoering in Nederland van dit belangrijke werk.

Dinsdag 19 december 2017

Aanvang: 19.30 uur
Kerk open: 18.30 uur
Kerk dicht: 19.15 uur
Verwacht einde: 22.30 uur

Korenkerstconcert – 17 december 2017

Het jaarlijkse korenkerstconcert  van de gezamenlijke koren uit de gemeente Lochem is ook dit jaar weer een aanrader. De verscheidenheid van koren belooft een mooi en gevarieerd kerstprogramma, en begint om 15.00 uur in de Gudulakerk. Gratis toegang.

 

Groot Verjaardagsfeest – 25 december 2017

De Lochemse Gudulakerk vormt op eerste kerstdag weer een vrolijk decor voor het Groot Verjaardagsfeest. Er is volop gelegenheid voor ontmoeting in de sfeer van kerst. Iedereen is tussen 13.30 en 16 uur welkom en de toegang is gratis.

 In de sfeervol ingerichte Gudulakerk hoor je buiten de kerk de kerkklokken en het carillon. Binnen is er de levende kerststal. Voor de oudere jeugd is er dammen en schaken. Ook zijn er speel- en knutseltafels voor de kinderen. Doorlopend zullen diverse muzikanten met een afwisselend programma optreden. Onder het genot van een kop chocolademelk kan men elkaar ontmoeten en ondertussen genieten van de muziek.

 Met een aantal kerstliederen wordt de middag afgesloten. Je bent van harte welkom!

 

Gezellige wintermaand in Lochem en bij Daily-in, restaurant in Lochem

Geplaatst in Evenementen, seizoen.