Berendine – Lochem

Kunstwerk: Berendine – Maïte Duval (1944) (brons)

Berendine van Lochem aan de Oosterbleek, onderdeel van de stadswandeling Lochem van Daily-in

Door het figuratieve karakter van het werk van Maïte Duval is herkenbaarheid vanzelfsprekend. Centraal thema in haar werk is de vrouw. Berendine, de dochter van Maïte Duval, was het model voor verschillende werken, onder andere voor dit werk.

Maïté Duval werd geboren in Renazé . Ze volgde geen opleiding in de beeldende kunst en is op dat gebied dus autodidact. Zij verhuisde in 1968 naar Nederland, waar zij in 1974 haar carrière als beeldhouwster aanving. Duval stelde haar werk tentoon tijdens , onder andere Den Haag Sculptuur 2003 in Den Haag en Auxiliatrixpark 2005 in Venlo.

Aangekocht door de gemeente Lochem, met behulp van de Provinciale Stimuleringsregeling Beeldende Kunsten in 1987. Geplaatst aan de Oosterbleek in Lochem, hier werd vroeger het wasgoed gedroogd en gebleekt.

Historische borden in Lochem, vertellen het verhaal van vroeger en nu, onderdeel van de stadswandeling van Daily-inIn Lochem zijn diverse historische borden geplaatst, die het verhaal van vroeger vertellen en nu, ook bij dit kunstwerk 'Berendine'.

Locatie

Berendine
Oosterbleek 1
7241 DJ LOCHEM

Onderdeel van de Stadswandeling Lochem

Deze stadswandeling van 1,8 kilometer start en eindigt bij Daily-in, Molenstraat 12 te Lochem.

Deze stadswandeling van 1,8 kilometer start en eindigt bij Daily-in, Molenstraat 12 te Lochem.

De "kleine landstad" Lochem, kreeg in 1233 haar stadrechten. De grachten, de kerk en het stratenplan dateren uit de Middeleeuwen. Een kleine stadswandeling is de moeite waard en zeker bij avond is hier en daar in het centrum een klein beetje van de middeleeuwse sfeer te proeven.

Download hier een (printbare) pdf van stadswandeling_Lochem

Gewoon lekker eten bij Daily-in

Veel wandelaars hebben de lekker-eten-route naar Daily-in Lochem ook al gevonden. Als start of afsluiting van een wandeling is het gewoon heerlijk eten bij Daily-in. Probeer onze betaalbare schotels en mooie maaltijdsalades, dat is "kunst op je bord - die je niet verwacht". Je vindt Daily-in in hartje centrum Lochem, achter de grote Gudula-kerk, aan de Molenstraat 12. Bekijk hier de routeplanner en parkeermogelijkheden bij Daily-in.